28
Υλικά
- φακές 250 γρ
- λάδι 0.5 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- σέλινο 2 κλων
- αλάτι 0.75 κσ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- Worcestershire sauce 1 κσ
- κέτσαπ 1 κσ
- πελτές 1 κσ
- ξύδι 2 κσ
Βράζουμε το νερό μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, τις φακές και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το σέλινο και τρίβουμε το καρότο μας. Χωρίς να αδειάσουμε το ζουμί από τις φακές προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά, τον πελτέ, το ξύδι, τη δάφνη, την καυτερή πιπερίτσα (εναλλακτικά 2 σταγονίτσες tabasco), τη Worcestershire sauce και την κέτσαπ.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sidages.gr