37
Υλικά
- ρύζι μπασμάτι 150 γρ
- φασολάκια 150 γρ
- φασολάκια πλατιά 150 γρ
- μελιτζάνες 150 γρ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- τζίντζερ 30 γρ
- ντομάτα 2 τμχ
- πελτές 1 κσ
- ζωμός λαχανικών 300 γρ
- ελαιόλαδο 60 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 3 τμχ
- κόλιανδρο 3 κσ
- καρύδα 2 κσ
- φιλέ αμυγδάλου 1 κσ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- κανέλα 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- κάρδαμο 1 κγ
- κόλιανδρο 0.5 κγ
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- κύμινο 0.25 κγ
- τσίλι 0.25 κγ
- πιπεριές 0.5 κγ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- καρύδα 4 κσ
Ρύζι μπιριάνι ή μπιργιάνι με λαχανικά και οπωσδήποτε Vegan Βiryani, το ινδικό αυτό πιάτο με τις πάμπολλες παραλλαγές, μαγειρεύεται πανεύκολα σε μια κατσαρόλα! Κι επειδή δεν είμαστε “εκπομπή λόγου”, δεν χρειάζεται να πω τίποτα, σχετικά με την ορθογραφία της λέξης biryani, μπιριάνι ή μπιργιάνι. Το ινδικό μπιριάνι είναι ταυτόσημο της κουλτούρας ολόκληρης της Νότιας Ινδίας, αντικατοπτρίζει την κουλτούρα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και γευστική ταυτότητα της χώρας. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το ρύζι είναι η απόλυτη βάση για το μπιργιάνι. Ως βασικό στοιχείο της ινδικής κουζίνας, το ρύζι δεν μπορεί παρά να είναι το αρωματικό μπασμάτι (basmati).
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr