72
Υλικά
- ελαιόλαδο 100 ml
- χοιρινή σπάλα 1 κιλ
- καρότο 1 τμχ
- σέλερι 2 κλων
- πράσα 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κανέλα 0.5 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 3 κγ
- μπαχάρι 4 κόκκοι
- λευκό κρασί 1 ποτ κρασ
- χυμός ντομάτας 100 γρ
- πελτές 2 κσ
- δαμάσκηνα 100 γρ
- μέλι 0.5 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 2 κσ
Δεν έχω λόγια γι'αυτο το πιάτο. Απόλυτα αγαπημένο, από την πρώτη μπουκιά, όταν το δοκίμασα χρόνια πριν, στις Μηλιές στο Πήλιο. Αν αγαπάς τις γλυκόξινες γεύσεις, αυτό είναι από τα πιο θαυμαστά μαγειρέματα. Όπου τα δαμάσκηνα, μαζι με τα ξινόμηλα, τα πράσα,το σελερι, την δάφνη, τα μπαχαρικά, σβήνονται με κρασί μαζί με το ροδοκόκκινο-σωταρισμενο χοιρινό, τυλιγονται σε πελτέ, και αφήνονται να μελωσουν… το μέλι και το μπαλσαμικο στο τέλος δίνουν την ουσία στην γεύση του πιάτου.
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com