67
Υλικά
- φυστικοβούτυρο 150 γρ
- φιστίκι 150 γρ
- γάλα καρύδας 200 ml
- σκόρδο 1 σκελ
- σκόρδο σε σκόνη 0.5 κγ
- σάλτσα ψαριού 2 κσ
- σάλτσα σόγιας 2 κγ
- πιπεριές τσίλι 1 τμχ
- πάστα κάρυ 1 κγ
- κοτόπουλο φιλέτο 600 γρ
- μπούτι 600 γρ
- μπούτι 600 γρ
- σκόρδο σε σκόνη 0.5 κγ
- σκόρδο 1 σκελ
- πάστα πιπεριάς 1 κγ
- πιπεριές τσίλι 1 τμχ
- κουρκουμάς 1 κγ
- σάλτσα σόγιας 3 κσ
- σπορέλαιο 2 κσ
- μέλι 1 κγ
- μαύρη ζάχαρη 2 κγ
- ξύδι ρυζιού 1 κσ
- λευκό ξύδι 1 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 1 κσ
- λεμόνι 1 τμχ
- λάϊμ 1 τμχ
Το satay ή sate είναι συνταγή που συναντάται πολύ στην Ινδονησία και τη Μαλαισία, και αναφέρεται συνήθως σε μαριναρισμένο κοτόπουλο, ή κρέας, περασμένο σε σουβλάκι, ψημένο στα κάρβουνα, που συνοδεύεται πάντα από μια εθιστικά νόστιμη σαλτσούλα με βάση το φιστίκι (το αράπικο). Ασιατικό σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα από φιστίκι (satay) Η σάλτσα γίνεται και με φρέσκα φιστίκια αντί για φιστικοβούτυρο, τα οποία θα τα καβουρδίσετε και θα τα περάσετε από το μούλτι.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu