203
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 5 φλ
- μαργαρίνη 1 πκτ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- ξύδι 1 κσ
- αλάτι 1 κγ
- πράσα 2 κιλ
- άνηθος 1 μάτσο/α
- γραβιέρα 800 γρ
- κασέρι 800 γρ
- κεφαλοτύρι 800 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
- βούτυρο 70 γρ
- αυγά 5 τμχ
Υλικά Αλεύρι σκληρό περίπου 5 φλ. (όσο πάρει) στην πράξη θα διαπιστώσετε ποιό αλεύρι θα σας κάνει το καλύτερο (λεπτό κι ελαστικό) ζυμάρι. Ακόμα και η μάρκα μπορεί να κάνει διαφορά. 2 φλ. νερό 1 πακέτο μαργαρίνη 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.τ. ξίδι 1 κ.τ. αλάτι Γέμιση για πρασόπιτα 2 kg πράσα ψιλοκομμένα μέχρι το σημείο που πρασινίζουν έντονα 1 μάτσο άνιθο ψιλοκομμένο 800g τυριά τριμμένα – γραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι, γκούντα κ.λπ. 200g γιαούρτι στραγγιστό 70g βούτυρο 5 αυγά χτυπημένα αλάτι, πιπέρι
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com