59
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 500 γρ
- μαγιά νωπή 30 γρ
- γάλα 200 γρ
- αυγά 2 τμχ
- ασπράδι 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη 130 γρ
- βούτυρο 60 γρ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- μαχλέπι 1 κγ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- αλάτι 0.5 κγ
Ένα εύκολο, αφράτο και φουσκωτό τσουρέκι για το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο. Υλικά : (για ένα μεγάλο τσουρέκι) 500 γραμμάρια σκληρό αλεύρι ή ειδικό για τσουρέκια 30 γραμμάρια μαγιά φρέσκια 200 γραμμάρια γάλα χλιαρό 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου και ένα ασπράδι για επάλειψη 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 60 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα (κοπανισμένη κρύσταλλοι μέχρι να γίνουν σκόνη) 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μαχλέπι Ξύσμα από ένα πορτοκάλι Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι Φιλέ αμύγδαλο για επικάλυψη (προαιρετικά)
Διάβασε τη συνταγή στο www.saltandsugar.gr