50
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 550 γρ
- γάλα 250 ml
- ζάχαρη 200 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- αυγά 1 τμχ
- μαγιά ξερή 10 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
- γάλα 2 κσ
Αγαπάμε πολύ το τσουρέκι και το φτιάχνουμε σε χιλιάδες παραλλαγές όπως αυτή που θα σας δείξω σήμερα!! Το κλασικό τσουρέκι μεταμορφώνεται σε ένα γλύκισμα λαχταριστό, γεμάτο με ίνες, αφράτο και σοκολατένιο! Παίξτε με το ζυμαράκι και φτιάξτε μικρά κομπάκια που μέσα τους έχουν τριμμένη σοκολάτα, βάλτε τα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ δίπλα-δίπλα το ένα με το άλλο. Αφήστε τα να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο και ψήστε τα σε μέτρια θερμοκρασία προσέχοντας να μην σας αρπάξουν στο πάνω μέρος.
Διάβασε τη συνταγή στο www.irinishomestylecooking.gr