60
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλ
- βούτυρο αγελάδος 1 πκτ
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 1.5 κγ
- γάλα 1 ποτ
- μπέκιν πάουντερ 1 κσ
- αμμωνία 1 σταγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- βανίλια 1 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
Τα κουλουράκια της Λαμπρής διαδέχονται τα τσουρέκια και σειρά παίρνουν οι Κουλούρες της Λαμπρής, αυτό το ψωμί με τον γλυκάνισο και τα περίτεχνα σχέδια που ποτέ δεν αγάπησα. Μου αρέσουν αυτές οι μαγειρικές παραδόσεις του Πάσχα και ακόμα περισσότερο μου αρέσει που τις κρατάμε ζωντανές. Κουλουράκια της Λαμπρής λοιπόν και φέτος, φτιαγμένα με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αρωματισμένα με λίγη βανίλια.
Διάβασε τη συνταγή στο www.madameginger.com