144
Υλικά
- μήλα 3 τμχ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- ασπράδι 125 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- μπέκιν πάουντερ 10 γρ
- λικέρ 1 σφην
- σπορέλαιο 75 γρ
- αμαρέτι 10 τμχ
Μια μηλόπιτα της ... ανακυκλωσης, αφού προέκυψε απο την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν κάποια μηλαράκια που ... βαρέθηκαν να περιμένουν μέσα στο ψυγείο μου, καθώς και τα ασπράδια που περίσσεψαν από κάποια κρέμα ζαχαροπλαστικής που είχα φτιάξει... Προέκυψε έτσι μια μηλόπιτα αφράτη, φρουτένια και ελαφριά, με ιδιαίτερο άρωμα, αφού αντί για την κανέλα, που χρησιμοποιώ συνήθως, σκέφτηκα να την προσθέσω λικέρ αμαρέτο σπιτικό και μπισκοτάκια αμαρέτι.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com