49
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 350 γρ
- μπέκιν πάουντερ 4 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 0.5 κγ
- αυγά 2 τμχ
- ρακή-τσικουδιά 20 ml
- ζάχαρη 500 γρ
- κανέλα 1 τμχ
- πορτοκάλι 0.5 τμχ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- μέλι 250 γρ
Σας ετοίμασα δίπλες με αυγά σε σχήμα κορδονιού για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα! Μελομωμένο τραγανό φύλλο, με χιλιάδες φυσαλίδες πάνω του, που λιώνει στο στόμα. Για αυτούς που αγαπούν αυτό το γλύκισμα είναι η πιο τέλεια και δοκιμασμένη συνταγή!!
Πρώτα ξεκινήστε με το σιρόπι για να κρυώνει, έπειτα φτιάξτε την ζύμη όπου θα πρέπει να είναι λίγο σκληρή και να μην κολλάει. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, χρειάζεται όμως καλή ξεκούραση, 1 ώρα είναι αρκετή για να μαλακώσει και να ανοίγει εύκολα το φύλλο.
Είναι πιο εύκολο να γίνουν οι δίπλες με παρεούλα, εάν ο ένας ετοιμάζει τα κομμάτια και ο άλλος τηγανίζει.
Πρώτα ξεκινήστε με το σιρόπι για να κρυώνει, έπειτα φτιάξτε την ζύμη όπου θα πρέπει να είναι λίγο σκληρή και να μην κολλάει. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, χρειάζεται όμως καλή ξεκούραση, 1 ώρα είναι αρκετή για να μαλακώσει και να ανοίγει εύκολα το φύλλο.
Είναι πιο εύκολο να γίνουν οι δίπλες με παρεούλα, εάν ο ένας ετοιμάζει τα κομμάτια και ο άλλος τηγανίζει.
Διάβασε τη συνταγή στο www.irinishomestylecooking.gr