80
Υλικά
- αμύγδαλα 120 γρ
- ζάχαρη άχνη 50 γρ
- κουβερτούρα 70 γρ
- κρέμα γάλακτος 50 γρ
- κορν φλάουρ 10 κσ
- ασπράδι 2 τμχ
- σοκολάτα κουβερτούρα 270 γρ
- κρέμα γάλακτος 150 ml
- κρέμα γάλακτος 300 ml
- ζελατίνη 1 κγ
- ζάχαρη 65 γρ
- γλυκόζη 15 γρ
- κακάο 35 γρ
- κρέμα γάλακτος 40 γρ
Την τουρτίτσα που βλέπετε στη φωτό την έφιαξα για τη μανουλα μου που είχε τραπέζι. Είναι η αγαπημένη μου εύκολη συνταγή για μους σοκολάτα (χωρίς αβγά), αλλά φρόντισα να τη στολίσω λίγο κιόλας για να είναι ευπαρουσίαστη. Δύο είναι τα στοιχεία της διακόσμησης: γλάσο-καθρέφτης σοκολάτας και στοιχεία αμυγδαλόπαστας. Το γλάσο-καθρέφτης είναι πανεύκολο και κάνει μεγάλη διαφορά νομίζω στην εμφάνιση μιας απλής μους. Διαφορετικά μπορείτε να τρίψετε λίγη σοκολάτα από πάνω και είστε έτοιμοι....
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu