348
Υλικά
- πατάτες 1 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.75 κούπα/ες
- μαγιά νωπή 20 γρ
- μαγιά ξερή 1 σακ
- γάλα 0.5 κούπα/ες
- αλάτι 1 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- λάδι 1 κσ
- σκόρδο 2 σκελ
- γιαούρτι -
- τυρί κρέμα -
- τυρί μαλακό -
- μαρμελάδα -
- ζάχαρη -
- κανέλα -
Το ουγγρικό Langos είναι στην ουσία κάτι ανάμεσα σε λουκουμά και τηγανίτα. Μπορεί να γίνει αλμυρό αλλά και γλυκό ανάλογα με το τι θα επιλέξουμε να το συνοδεύσουμε. Στην Ουγγαρία συνήθως το συνοδεύουν με λίγο σκόρδο (ίσα-ίσα για το άρωμα και τη γεύση) Tojfel (που είναι κάτι σαν cream cheese αλλά μοιάζει πιο πολύ με γιαούρτι σακούλας) και τριμμένο κίτρινο μαλακό τυρί (trappista). Είναι για αυτούς ό,τι είναι το σουβλάκι για εμάς. Οι ρίζες της συνταγής πάνε αρκετούς αιώνες πίσω στην ιστορία, όταν η Ουγγαρία ήταν κομμάτι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας (κάτι αντίστοιχο δηλαδή με εμάς και το σουβλάκι
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr