166
Υλικά
- αμύγδαλα 150 γρ
- καρύδια 150 γρ
- κίτρο 60 γρ
- τζίντζερ 15 γρ
- ανθόμελο 250 γρ
- καστανή ζάχαρη 200 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- λικέρ πορτοκάλι 2 κσ
- γαρύφαλλο 0.33 κγ
- κόλιαντρο 0.5 κγ
- κανέλα 1 κγ
- μπαχάρι 1 πρέζα/ες
- μαύρο πιπέρι 1 πρέζα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- ζάχαρη άχνη -
- πορτοκάλι 2 τμχ
Σήμερα είμαστε καλεσμένοι στης Donatella και στο blog της L'ingrediente perduto (το χαμένο συστατικό) για να φτιάξουμε όλες μαζί ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο γλυκάκι που έφτιαχνε η γιαγιά της. Το γλυκάκι αυτό η γιαγιά το ονόμαζε "γλυκό με μέλι και ξερά φρούτα" και δεν είναι άλλο απο αυτό που είναι ευρύτερα γνωστό ως πανφόρτε.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com