59
Υλικά
- βούτυρο 300 γρ
- αμύγδαλα 200 γρ
- αλεύρι σκληρό 500 γρ
- κονιάκ 0.25 φλ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- ζάχαρη 1 κσ
- κρόκοι 1 τμχ
Το απόλυτο ταίρι του μελομακάρονου είναι φυσικά ο κουραμπιές. Συνυφασμένο κι αυτό με τα Χριστούγεννα, θυμίζει χιονισμένο τοπίο. Είναι ένα γλύκισμα που προήλθε από την Καρβάλη της Καππαδοκίας. Οι Έλληνες πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν έξω από την Καβάλα, σε μια περιοχή που ονόμασαν Νέα Καρβάλη, και εκεί μετέφεραν τις γνώσεις και τις παραδόσεις τους. Δε θα μπορούσαν να λείπουν τα φαγητά και τα γλυκά τους.
Διάβασε τη συνταγή στο pastry-tsio.blogspot.com