64
Υλικά
- αλεύρι για ψωμί 3 φλ
- μαγιά μπύρας 25 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- αλεύρι 1.5 κιλ
- αλεύρι 1 κιλ
- αλεύρι σιταριού 0.5 κιλ
- γλυκάνισο 1 κσ
- ζάχαρη 1 κσ
- αλάτι 1 κσ
- μαργαρίνη 50 γρ
- καρύδια 70 γρ
- σουσάμι -
- αυγά 1 τμχ
Μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες του Πάσχα, είναι να φτιάχνω το πασχαλινό μας ψωμί. Μια συνήθεια που κρατώ εδώ και χρόνια. Είναι το ψωμάκι με το οποίο ασχολούμαι περισσότερο από τα άλλα που φτιάχνω για τις καθημερινές ημέρες. Έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο την μεγάλη αυτή εορτή, τοποθετημένο στο κέντρο του τραπεζιού μας, μαζί με το γεμιστό αρνί και τα κόκκινα αυγά. Γεμισμένο με καρύδια, έχει ξεχωριστή γεύση και νοστιμιά...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com