85
Υλικά
- ζύμη πίτσας 2 δόση
- χωριάτικα λουκάνικα 1 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- ελιές -
- ρίγανη -
- ελαιόλαδο -
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σέλερι 0.5 κλων
- σκόρδο 1 σκελ
- κονκασέ 400 γρ
- πελτές 1 κσ
- ζάχαρη 0.5 κγ
- βασιλικός 1 κγ
- δαφνόφυλλα 0.5 φύλλα
- γλυκάνισο -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- παρμεζάνα 2 κσ
Στη Μακεδονία συνήθιζαν από παλιά να παίρνουν ένα κομμάτι αφράτης ζύμης και να προσθέτουν από πάνω όποιο φρέσκο υλικό έβγαζε εκείνη την εποχή η γη τους. Κυρίως όμως, πρόσθεταν αλλαντικά, τα οποία είχαν προνοήσει οι νοικοκυρές του σπιτιού να τα ετοιμάσουν από το καλοκαίρι και να τα διατηρήσουν για όλο το χρόνο!
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr