68
Υλικά
- ρεβίθια 500 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- αλεύρι 1 κούπα/ες
Απλή αλλά πεντανόστιμη με ελάχιστα υλικά, συνήθιζαν να την ετοιμάζουν οι νοικοκυρές του νησιού από το Σάββατο για να είναι έτοιμη την Κυριακή μεσημέρι για όλη την οικογένεια και την έψηναν ώρες ολόκληρες σε φούρνο ζεστό αλλά σχεδόν σβησμένο. Μάλιστα σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή το νερό που χρησιμοποιούνταν για τη ρεβιθάδα έπρεπε να είναι βρόχινο ώστε να είναι πιο μαλακό.
Διάβασε τη συνταγή στο ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr