Υλικά
- αυγά 2 τμχ
- ζάχαρη 230 γρ
- ελαιόλαδο 100 ml
- αγουρέλαιο 100 ml
- γάλα 250 ml
- φαρίνα 230 γρ
- κακάο 100 γρ
- κανέλα 1 κσ
- γαρύφαλλο 1 κσ
- μοσχοκάρυδο 1 κσ
- τζίντζερ 1 κσ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- κακάο 30 γρ
- γάλα 3 κσ
Οι παλιές συνταγές της μάνας μου για κέικ σοκολάτας είναι στην ουσία κέικ κακάου. Βλέποντας πολλές νέες και «ψαγμένες» ζαχαροπλάστισσες να το χρησιμοποιούν στα γλυκά τους, το δοκίμασα σ’ αυτήν την παλιά κλασική συνταγή στην οποία είχα ήδη αντικαταστήσει το βούτυρο με ελαιόλαδο. Το αποτέλεσμα του πειράματος ήταν επιτυχημένο και το κέικ αναβαθμίστηκε!
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr