127
Υλικά
Μια παραδοσιακή λιχουδιά από το ιδιαίτερο νησί του Νίκου Τσελεμεντέ.Μοιάζει λίγο στη γεύση με τα κρητικά καλτσούνια, αλλά είναι λίγο πιο γλυκιά και ζουμερή. Συνηθίζεται να τη φτιάχνουν το Πάσχα, αλλά όποτε και να επισκεφθεί κανείς το πανέμορφο νησάκι των Δυτικών Κυκλάδων θα τη βρει σε όλους τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία. Εμείς την τρώγαμε σχεδόν κάθε μέρα για πρωινό στο πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο «Γεροντόπουλος» και στην καφετέρια «Βεράντα» -και τα δύο βρίσκονται στην Απολλωνία, τη χώρα της Σίφνου. Πάντως είναι πανεύκολη και μπορεί ο καθένας να τη φτιάξει μόνος του στο σπίτι...
Διάβασε τη συνταγή στο www.glykesistories.gr