92
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 170 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 20 γρ
- κακάο 30 γρ
- κρόκοι 1 τμχ
- γάλα 250 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- ζάχαρη 125 γρ
- αυγά 3 τμχ
- κορν φλάουρ 50 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- πραλίνα φουντουκιού 80 γρ
- ξηροί καρποί 1 φλ
- σιρόπι σφένδαμου 0.5 φλ
Ένα απόγευμα σκεφτόμουν ότι ήθελα να φτιάξω μια τάρτα, η οποία να μην είναι μία κλασσική σοκολατένια τάρτα. Έτσι, σκέφτηκα να φτιάξω μια γέμιση με κρέμα ζαχαροπλαστικής, εμπλουτισμένη με πραλίνα φουντουκιού και για γαρνιτούρα καραμέλωσα ξηρούς καρπούς σε σιρόπι σφενδάμου. Ο συνδυασμός γεύσεων και υφών θα κάνει την τάρτα σας ένα έργο τέχνης, που θα «στολίσει» υπέροχα τον απογευματινό καφέ σας.
Διάβασε τη συνταγή στο pastry-tsio.blogspot.com