90
Υλικά
- ζελατίνη 3 φύλλα
- γάλα αμυγδάλου 250 ml
- κορν φλάουρ 10 γρ
- αυγά 5 τμχ
- αμαρέτο 40 ml
- εκχύλισμα βανίλιας 40 ml
- ζάχαρη 200 γρ
- μέλι 1 κσ
- ράσμπερι 200 γρ
- βούτυρο 113 γρ
- ζάχαρη άχνη 95 γρ
- αυγά 1 τμχ
- αλεύρι 200 γρ
- κακάο 30 γρ
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συνταγή ξεκίνησε πειραματικά, όμως είχε αίσιο και νόστιμο αποτέλεσμα. Το almond milk γενικά έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση και έψαξα αν χρησιμοποιείται σε κρέμες και μους γενικότερα. Αυτοσχεδιάζοντας και δοκιμάζοντας έφτιαξα μία mousse-κρέμα, αρκετά γλυκιά, και για κάποιο λόγο το πρώτο που σκέφτηκα ότι την συμπληρώνει είναι τα rasberry. Και όντως η κρέμα αμυγδάλου μαζί με τα rasberry δεν περιγράφεται με λόγια... Πόσο μάλλον με την σοκολατένια τάρτα για βάση.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr