165
Υλικά
- ασπράδι 4 τμχ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- πούδρα αμυγδάλου 125 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 500 γρ
- γάλα 300 γρ
- βανίλια 1 κλων
- κρόκοι 4 τμχ
- ζάχαρη 100 γρ
- κορν φλάουρ 4 κσ
- ζελατίνη 1 φακ
- αμύγδαλα 50 γρ
- κρέμα γάλακτος 5 κσ
- ζάχαρη άχνη 1 φλ
- ζάχαρη 0.5 ποτ
- χυμός λεμονιού 3 σταγ
- φιλέ αμυγδάλου 100 γρ
Για την βάση μαρέγκα αμυγδάλου 4 ασπράδια αυγών(τους κρόκους τους κρατάμε για την κρέμα) 100γρ ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμα για πασπάλισμα στο τέλος που θα συναρμολογήσουμε το γλυκό 125 γρ.πούδρα αμυγδάλου 25 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,1 βανίλια σε φακελάκι για άρωμα,λίγο αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα πριν το ψήσιμο Κρέμα 500γρ κρέμα γαλακτος35% λιπαρά 300γρ γάλα φρέσκο,1 κλωναράκι φυσικής βανίλιας...
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com