88
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- βούτυρο 150 γρ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- κρόκοι 40 γρ
- βανίλια 0.5 τμχ
- αυγά 2 τμχ
- ζάχαρη 90 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γρ
- κορν φλάουρ 25 γρ
- μπέκιν πάουντερ 3 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- ρούμι 30 γρ
- κρέμα γάλακτος 300 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- κρόκοι 150 γρ
- κουβερτούρα 300 γρ
- ζελατίνη 10 γρ
- κρέμα γάλακτος 800 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- φουντούκι 100 γρ
- κάσιους 100 γρ
- φιστίκι Αιγίνης 50 γρ
- βούτυρο κακάο 5 γρ
- κρέμα γάλακτος 180 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- γλυκόζη 70 γρ
- βούτυρο 30 γρ
- αλάτι 3 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία υπέροχη τούρτα, από αυτές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και μας ανακαλύπτουν νέους γευστικούς παραδείσους. Η προετοιμασία της δεν είναι δύσκολη, αλλά έχει μερικές μικρές λεπτομέρειες, που δεν αναφέρονται πουθενά και μπορεί να σας δυσκολέψουν λίγο... Επίσης πρέπει να υπάρχει καί μία σχετική μικρή εμπειρία στην παρασκευή της καραμέλας.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com