162
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- βούτυρο 150 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2.5 γρ
- αυγά 50 γρ
- βανίλια 0.5 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- βούτυρο 25 γρ
- ασπράδι 85 γρ
- κουβερτούρα 80 γρ
- βούτυρο 33 γρ
- κρόκοι 35 γρ
- ζάχαρη 20 γρ
- κρέμα γάλακτος 150 γρ
- γάλα φρέσκο 75 γρ
- ζάχαρη 75 γρ
- κρέμα γάλακτος 75 γρ
- ζελατίνη 4 γρ
- βανίλια 0.5 τμχ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- ζελατίνη 7 γρ
- κουβερτούρα γάλακτος 300 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- γλυκόζη 150 γρ
- ζαχαρούχο γάλα 100 γρ
- ζελατίνη 12 γρ
- σοκολάτα γάλακτος 150 γρ
Αυτή η φλόκα όμως κρύβει στο εσωτερικό της πολλές γευστικές εκπλήξεις, αφού εναλάσσονται στρώσεις από τραγανό μπισκότο, μπισκότο σοκολάτας και έναν δ ίσκο π α νακότας με γεύση καραμέλα, όλα κλεισμένα μέσα σε μία ανάλαφρη μους σοκολάτας γάλακτος. Το δε γλάσσο καραμέλας γάλακτος που καλύπτει εξωτερικά την τούρτα, είναι μια μαγεία σε γεύση και μαστιχωτή υφή!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com