79
Υλικά
- βούτυρο 225 γρ
- ζάχαρη 225 γρ
- αυγά 5 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 225 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αμύγδαλα 50 γρ
- καρύδια 25 γρ
- εσάνς αμυγδάλου 0.5 κγ
- μαρμελάδα δαμάσκηνο 250 γρ
- κρέμα γάλακτος 1000 ml
- ζάχαρη 130 γρ
- κρόκοι 7 τμχ
- εσάνς αμυγδάλου 0.5 κγ
- ζελατίνη 14 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 ml
- κουβερτούρα 200 γρ
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
Έτσι η μαστίχα έγινε φυσικό εσάνς αμυγδάλου και η εξωτερική σαντιγύ διακόσμησης έγινε σαντιγύ σοκολάτας για να ... παρηγορηθούν οι σοκολατομανείς του σπιτιού!! Το αποτέλεσμα;; Ακριβώς όπως το ... ονειρευόμουν! Τέλεια υφή, απίστευτη νοστιμιά και η λιγοστή σοκολάτα που έκρυβε το πολύτιμο περιεχόμενο απόλυτα ταιριαστή! Μια τούρτα για τις άκρως ιδιαίτερες περιστάσεις που θέλουμε έναν γευστικό θησαυρό!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com