99
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 1 κιλ
- μαγιά νωπή 125 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- γάλα 150 ml
- βούτυρο αγελάδος 250 γρ
- ζάχαρη 300 γρ
- αυγά 5 τμχ
- βανίλια 2 τμχ
- αλάτι 1 κσ
- ηλιέλαιο 1 κσ
- μαχλέπι 1 φακ
- κακουλέ 1 φακ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κγ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
- κρόκοι 1 τμχ
- γάλα 1 κσ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4 πλεξίδες) 1 κιλό αλεύρι σκληρό για τσουρέκια, κοσκινισμένο 125 γρ. μαγιά νωπή (5 πακετάκια των 25 γρ.) 1 κ. σούπας ζάχαρη 150 ml χλιαρό γάλα 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (κρατάμε χωριστά τα 30 γρ.) 300 γρ. ζάχαρη 5 μεσαία αβγά 2 βανίλιες 1 κ. σούπας κοφτή αλάτι 1 κ. σούπας ηλιέλαιο 1 φακ. κοπανισμένο μαχλέπι 1 φακ. κοπανισμένο κακουλέ 1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού 1 κρόκος αβγού χτυπημένος με μια κουταλιά γάλα
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr