60
Υλικά
- χοιρινή σπάλα 500 γρ
- φακές 400 γρ
- καρότο 2 τμχ
- πιπεριές κέρατο 1 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- λευκό κρασί 0.5 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- τζίντζερ 1 τμχ
- πιπεριές πράσινες 2 τμχ
- πελτές 2 κσ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- κύμινο 1 κσ
- κόλιαντρο 1 κσ
- πιπέρι 1 κγ
- τσιμένι 1 κγ
- κάρδαμο 5 σπόροι/ος
- garam masala 0.5 κγ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
- μαϊντανός -
Οι συνδυασμοί κρέατος με όσπρια δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην ελληνική κουζίνα (π.χ. το κοκκινιστό μοσχαράκι με τα φασόλια από τη δική μας συλλογή). Είναι πιάτα ιδιαίτερα νόστιμα, αλλά ταυτόχρονα και πολύ χορταστικά! Εμείς σήμερα βρήκαμε μια συνταγή που συνδυάζει χοιρινό με φακές, αλλά φυσικά της "αλλάξαμε τα φώτα" (με την καλή έννοια)! Με άλλα λόγια πήραμε τη συνταγή και τη μαγειρέψαμε όπως θα τη μαγείρευε ένας Ινδός! Τα μπαχαρικά αφθονούν φυσικά και το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξωτικό και νόστιμο σε βαθμό εθιστικό!...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com