Πανεύκολα μυζηθροπιτάκια τηγανιού χωρίς φύλλο
«Αποδομημένα» μυζηθροπιτάκια ή «της τεμπέλας» θα τα έλεγα αλλιώς! Αυτήν την εποχή αρχίζει στην Κρήτη η «εποχή της μυζηθρόπιτας». Μέχρι …
«Αποδομημένα» μυζηθροπιτάκια ή «της τεμπέλας» θα τα έλεγα αλλιώς! Αυτήν την εποχή αρχίζει στην Κρήτη η «εποχή της μυζηθρόπιτας». Μέχρι …
Υλικά συνταγής Για τη ζύμη: 1 ποτήρι νερό 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο αλεύρι [όσο πάρει] 1 σφηνάκι ρακή 1 …
Υλικά 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι Αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να είναι …
Με το γλυκό αυτό συνοδεύονταν πάντα οι γιορτές μας καθώς και τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Ηταν κάτι τόσο απαραίτητο, …
Υλικά συνταγής μαγειρικής: Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 αβγά 125 γραμμ. ζάχαρη 400 ml …
Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια …
Με το που ανοίγει το Τριώδιο, στην Κρήτη ξεκινά η εποχή της μυζηθρόπιτας. Όχι δηλαδή ότι τον υπόλοιπο χρόνο – …
Τα πιτάκια της συνταγής παρόλο που τα φτιάχνουν πια σ’ όλη την Κρήτη, είναι γνωστά σαν μαλεβυζιώτικα .Είναι εύκολα και …
Υλικά ½ φλιτζάνι μαργαρίνη ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 αυγά 1 φλιτζάνι …