Ζύμη για ατομικά ψωμάκια
Θα χρειαστούμε: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 1 κουτάκι μπύρα 1 κ.γλ. αλάτι 2 …
Θα χρειαστούμε: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 1 κουτάκι μπύρα 1 κ.γλ. αλάτι 2 …
Μια εξαιρετική συνταγή για το ιταλικό ψωμί τσιαπάτα. Με την εξωτερική τραγανή κρούστα του και το αέρινο εσωτερικό του είναι …
ΥΛΙΚΑ1 κσ ζαχαρη1κσ αλατι1κσ ξυδι λευκο2 ξερες μαγιες φακελακια1 κουπα αλευρι ολικης1 κουπα κιτρινο αλευρι1κσ ελαιολαδο1κουπα χλιαρο νερο…
Το αγαπημένο μας κουλουράκι και πλεκτό! Για τη ζύμη
Ψωμάκια σαν συνοδευτικό σε φαγητά με σάλτσα ή σούπες.
Οι ζύμες με μαγιά θέλουν τον χρόνο τους για να φουσκώσουν και να μας δώσουν αργότερα αφράτο, καλοψημένο ψωμί.
Ένα πολύ όμορφα στολισμένο ψωμάκι για το Κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι σας!
Όταν γίνει το ψωμί, αν μας αρέσει μαλακιά η κόρα, με ένα πινέλο την αλοίφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ακουλουθήστε τα βήματα της συνταγής και θα φτάσετε σε μία καταπληκτική σπιτική φοκάτσια… φτιαγμένη από τα χεράκια σας! Μην καθυστερείτε!
Την συνταγή για την επόμενη Φοκάτσια την είχα δει σε ένα περιοδικό στον παιδίατρο. Δεν θυμάμαι σε ποιο και δεν …
Ζύμη για αφράτα ψωμάκια. Εγώ τα έφτιαξα με τυρί σαν τα γερμανικά käsebrotchen. Είναι νόστιμα, αφράτα, πολύ πολύ μαλακά.
Σάββατο μεσημέρι χτυπάει το τηλέφωνο.-Κική, ήρθε το βιβλίο σου!-Ήρθε; Επιτέλους!-Ήρθε και είναι κουκλί!-Μπορώ να έρθω να πάρω ένα;-Να έρθεις, να …