Βασιλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας και καρύδια
Υλικά: 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει 150 γρ ψιλοκομμένη καρυδόψιχα 250 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γρ ζάχαρη …
Υλικά: 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει 150 γρ ψιλοκομμένη καρυδόψιχα 250 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γρ ζάχαρη …
Υπέροχα πασχαλινά τσουρέκια από την αγαπημένη μας Δέσποινα Βανδή!
Αξεπέραστη και πραγματικά λαχταριστή συνταγή με κριτσανιστά φύλλα κρούστας, με σιροπιασμένο τραγανό κανταΐφι και τρεμουλιαστή και αφράτη κρέμα βανίλιας-βουτύρου. Διαφορετικές …
Οι Λαμπροκουλούρες είναι ένα είδος τσουρεκιού, τις έχω φτιάξει και παλιότερα με μαγιά και έχουν ταξιδέψει σε Πολωνία και Λονδίνο. …
Η κουζίνα της μεταπολεμικής επαρχίας, χαρακτηριζόταν από λιτότητα και αυτάρκεια… Κατ’ευθείαν από τις μνήμες μου και τις μνήμες των παλαιότερων …
Μετά τα τόσο πετυχημένα μελομακάρονα του Άκη σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να δημοσιεύσω και τους κουραμπιέδες του!
Γιορτες και πανεττονε πανε πακετο στην γειτονικη μας Ιταλια, αλλα τα τελευταια χρονια τα ειδαμε να κανουν την εμφανιση τους …