Ντεμί-γκλας σάλτσα και σκούρος ζωμός κρέατος
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Αυτή η συνταγή συνδυάζει λαχανικά και βότανα με το καλύτερο τρόπο για να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σε όλα τα …
Για τον κιμά ελαιόλαδο 2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα η ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη 300 γρ χοιρινός κιμάς 1/4 κούπας …
Στις περισσότερες συνταγές που διαβάζουμε γράφουν για ζωμούς . Σίγουρα είναι πολύ νόστιμο όπου μπεί ο ζωμός , όμως πόσο …
Μια συνταγή για σπιτικό ζωμό βοδινού ιδανικό να αρωματίσουμε κρεατόσουπες και οτιδήποτε φαγητό με κρέας. Λίγα μυστικά ακόμα Ιδανικός ζωμός …
Λίγα μυστικά ακόμα Στον κιμά μπορείτε να προσθέσετε καρότο, λευκό κρασί, ακόμα και γάλα.Αν θέλετε να προσθέσετε καρότο, τρίψτε το …
Κορυφαία μεταξύ ίσων. Η πρώτη από τις πέντε κύριες σάλτσες της γαλλικής κουζίνας στην απλούστατη, αυθεντική εκτέλεση: Κρέμα μπεσαμέλ ή …
Υλικά 8 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά 2 φύλλα δάφνης 30 ml ελαιόλαδο 220 γρ μαύρη ζάχαρη 150 …
Μία εύκολη και απλή σάλτσα με βάση την ντομάτα, χρήσιμη για (σχεδόν) κάθε φαγητό που φτιάχνετε στο σπίτι. Μία “καθημερινή” …
Το μόνο που σας απομένει είναι να αγοράσετε το κοτόπουλο και να το ψήσετε, εμείς εδώ σας δίνουμε 3 λαχταριστές …
Συνταγή για ιταλική σάλτσα μπολονέζ.
Υλικά – 6 ώριμες ντομάτες – 4 κ.σ. ελαιόλαδο – 4 δαφνόφυλλα – Λίγα σπυριά μπαχάρι – 2 κ.σ. ζάχαρη …
Η αγαπημένη σάλτσα των ζυμαρικών και όχι μόνο… Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …
Νόστιμη μαρινάρα για για λευκά κρέατα: χοιρινό, κοτόπουλο, κουνέλι
Μια σάλτσα σε ικανή ποσότητα για τις εβδομαδιαίες ανάγκες της οικογένειάς μας, που χρησιμοποιούμε τόσο σαν βάση πίτσας όσο και …
Η ποικιλία των λαχανικών ποικίλλει ανάλογα με την εποχή. Μερικά όμως είναι παντός καιρού και απαραίτητα για την καλή γεύση …
Απλή μαρινάδα με κρασί για κρέας. 1 φλ. κρασί 1/4 φλ. ξύδι 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 φύλλο δάφνης λίγους κόκκους …
Τη σάλτσα Μπολονέζ, στην Ελλάδα την έχουμε μάθει ως σάλτσα κιμά, για μακαρόνια με κιμά. Όμως, απ’ τα παλιά χρόνια …
Υλικά:1 ½ κουταλιά πελτέ σε 2 φλιτζάνια νερό2 φύλλα δάφνηςτόνο σε κονσέρβα (1 κονσέρβα περίπου ανά άτομο)2 σκελίδες σκόρδοπιπέρι, λίγο …
Φτιάξτε πανεύκολα σπιτικούς κύβους λαχανικών και κρέατος για να δίνετε υπέροχη γεύση στα φαγητά σας.Κύβοι λαχανικών4 μεγάλα καρότα200 γρ σέλινο2 …