ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ GENOVESE ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Ας ξεκινήσω πρώτα με τον ορισμό. «Πέστο» στα ιταλικά, ουσιαστικά είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε χτυπιέται σε ένα …
Ας ξεκινήσω πρώτα με τον ορισμό. «Πέστο» στα ιταλικά, ουσιαστικά είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε χτυπιέται σε ένα …
Το βαθυπράσινο φουντωτό λαχανικό ασπάζεται τους υδατάνθρακες, λιώνει μαζί τους και δημιουργεί τον πιο νόστιμο συνδυασμό ωραίας, ελαφριάς γεύσης και …
Υλικά 1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι 250 γραμμάρια καπνιστή πανσέτα ή μπέικον σε κομματάκια 100 γραμμάρια τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα …
Ένα πιάτο ζυμαρικών, με υλικά τόσο απλά που περισσότερο δεν γίνεται, αλλά που κάθε μπουκιά τους δημιουργεί μία έκρηξη γεύσεων …
Ανακαλύψαμε μια καταπληκτική καπνιστή πανσέτα αγριογούρουνου (Φωτιάδη) και αποφασίσαμε να τη δοκιμάσουμε με τι άλλο… ζυμαρικά! Μπορείτε φυσικά να αντικαταστήσετε …
500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι 150 γρ. πανσέτα ή μπέικον 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. βούτυρο …
Λόγω λοιπόν ψιλοτεμπελιάς σήμερα έχουμε ένα εύκολο, τέλειο, λεμονένιο και πεντανόστιμο σπαγγέτι που γίνεται γρήγορα και χτυπιέται ακόμα πιο γρήγορα!Αν …
Η τρίτη και τελευταία μακαρονάδα της εβδομάδας δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τη διάσημη ιταλική καρμπονάρα! Βασικά, θα …
Ο συνδυασμός φριτάτας και σπαγγέτι είναι πραγματικά πολύ ωραίος, ιδίως για το καλοκαίρι και για πικ νικ.
Η πραγματικη καρμποναρα εξ Ιταλιας δεν περιεχει κρεμα γαλακτος οπως συνηθιζεται να φτιαχνεται στην Ελλαδα. Πως φτιαχνεται? Ακολουθηστε βημα βημα …
500 γρ. σπαγγέτι 2 λουκάνικα χωρίς το περίβλημα περασμένα από τη μηχανή του κιμά 30 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κρεμμύδι …
Πρόκειται για μια κλασική ιταλική μακαρονάδα. Φτιάχνεται σε πάρα πολλές περιοχές της Ιταλίας, με πιο διάσημη αυτή της Γένοβας, όπου …
Προχθές, λοιπόν, ήταν η μέρα να φάει κοτόπουλο γιατί τα άλλα τα είχε εξαντλήσει, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα (κάτι …
Υλικά 500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 4 μεγάλα αβγά 500 γρ. ζαμπόν μπούτι φουαντρέ τεμαχισμένο …
Το πέστο είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της ιταλικής κουζίνας. Πρόκειται για ένα είδος σάλτσας που αποτελείται από βασιλικό, …
Η σάλτσα «Καρμπονάρα» είναι μια κλασική Ιταλική συνταγή. Πρώτη φορά παρασκευάστηκε τις τελευταίες ημέρες του Παγκόσμιου Πολέμου, όταν οι Αμερικανοί …
Υλικά 1/2 κιλό λαζάνια 1/4 κιλού τυρί βίτσερις 400 γρ. παρμεζάνα 150 γρ. κασέρι ή πεκορίνο 1/2 κιλό κρέμα γάλακτος…
Το εγχείρημα να μαγειρέψεις μια ολόκληρη μοσχαροκεφαλή σπανίως (έως ποτέ) επιχειρείται στο σπίτι. Πρώτα, γιατί στην πολιτισμένη μας κουζίνα είναι …
Μια γευστίκη μακαρονάδα για αυτούς που λατρεύουν τα μανιτάρια! Υλικά 90 ml παρθένο ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 500 γρ. μανιτάρια …
Βράζουμε τα λαζάνια μας ή όποιο άλλο ζυμαρικούλι μας αρέσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στραγίζουμε. Πέστο βασιλικού …