Φανουρόπιτα με κρασί και αμύγδαλα
Υλικά 500 γρ. αλεύρι φαρίνα 1,5 φλ. χυμό πορτοκάλι 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί 3 κ. σ. σταφίδες 1 φλ. …
Υλικά 500 γρ. αλεύρι φαρίνα 1,5 φλ. χυμό πορτοκάλι 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί 3 κ. σ. σταφίδες 1 φλ. …
Υπέροχα μελωμένο χοιρινό με βερίκοκα (γίνεται και με δαμάσκηνα), με το τρυφερό σιγομαγειρεμένο κρέας μέσα στην πλούσια γλύκα των ξερών …
Η φανουρόπιτα είναι παραδοσιακή γλυκιά νηστίσιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας και προσφέρεται ανήμερα στην ημέρα μνήμης του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου. Ωστόσο η …
Κλασικά νηστίσιμα γλυκάκια, ετοιμάζονται πανεύκολα και καταναλώνονται ταχύτατα! Η γέμιση τα κάνει νοστιμότατα και ξεχωριστά. Το μόνο που πρέπει να …
Η γλυκιά πίτα-κέικ των 9 υλικών και των ευχών σε καινούργια, νόστιμη εκδοχή: φανουρόπιτα με καρύδια, γευστικά πλούσια, αρωματική, πασπαλισμένη …
Υλικά – 1 γαλοπούλα (περίπου 4 κιλά) – 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος – 1 φλ. ελαιόλαδο – ½ φλ. κρασί …
Η κρασόπιτα, είναι ένα πολύ παλιό γλυκό, που έφτιαχνε πάντα η γιαγιά μου τα Νικολοβάρβαρα, για τη νηστεία των Χριστουγέννων, …
Η συνταγή για τη Φανουρόπιτα αυτή, είναι της ξαδερφούλας μου, της Σίας. Μετά από πολλά χρόνια που είχαμε να μαγειρέψουμε …
Ένα γλυκό, που το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, στις περιόδους των νηστειών και ειδικότερα τη Σαρακοστή. Εκτός από πολύ νόστιμο, …