Χουνκιάρ μπεγεντί (hunkar begendi), του Κώστα Καρακάση
Η αυθεντική συνταγή, για ένα φαγητό… “όπως το θέλει ο Σουλτάνος”!
Η αυθεντική συνταγή, για ένα φαγητό… “όπως το θέλει ο Σουλτάνος”!
Ένα από τα φαγητά που φτιάχνανε οι νοικοκυρές για το κυριακάτικο τραπέζι τους, ή στις γιορτές για τους φίλους και …
Στον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι.Στην Κάρπαθο το …
Πιθανόν η νοστιμότερη πίτα που υπάρχει. Φτιάξτε τη και δοκιμάστε τον υπέροχο συνδυασμό κιμά και πράσου. Μάλιστα με το χωριάτικο …
Μια έξυπνη ιδέα για να ανακυκλώσουμε το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που μας περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα, είναι να …
Μια πεντανόστιμη γέμιση, για κοτόπουλο ή γαλοπούλα, που θα μεταμορφώσει το φαγητό σας. Ακόμη κι αν δεν είστε φίλοι των …
Γι᾿ αυτούς που δεν θέλουν να φτιάξουν γαλοπούλα, η ψάχνουν εναλλακτική λύση για να μαγειρέψουν κοτόπουλο, αυτός είναι ο ιδανικός …
Υλικά Για την γέμιση Μοσχαρίσιος κιμάς 300 γρ. Ρύζι Καρολίνα ή κίτρινο ρύζι μακρύκοκκο 300 γρ. Ελαιόλαδο 100-150 γρ. Κουκουνάρι …
Η γιαγιά μου και οι μισές φίλες της, τον έφτιαχναν και με πατάτες, ενώ οι άλλες μισές μόνο με μελιτζάνες. …
Ένα πεντανόστιμο πιάτο με ωραία παρουσίαση για το τραπέζι μας…
Από τις πιο λατρεμένες μακαρονάδες, ειδικά των παιδιών. Αν διπλασιάσουμε την ποσότητα του γάλακτος και λιγοστέψουμε το νερό, γίνεται ακόμα …
15 μελιτζάνες τσακώνικες ¾ μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 ξυλάκι κανέλα ½ κουτάκι χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι ½ ποτήρι …
Δοκιμάστε τα και… θα γλύφετε και τα δάχτυλα σας! Τα υλικά για τον κιμά 750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 2 κρεμμύδια …