Μπλανκέτ ντε Βω: μοσχάρι σε λευκή σάλτσα
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο …
Το Μπλανκέτ ντε Βω (Blanquette de Veau) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές οικογενειακό πιάτο θαλπωρής της κλασικής Γαλλικής κουζίνας. Το πρώτο …
Μια τυπική Γαλλική συνταγή, με πολλές μικρές τεχνικές για να πετύχει νοστιμιά και κυρίως τέλεια υφή στη σάλτσα, που είναι …
Άλλη μια νηστίσιμη συνταγή για όσους νηστεύουν αλλά και για όσους ψάχνουν μια εναλλακτική και χορταστική σαλάτα.Το σιτάρι που είχα …
Υλικά 1,6-1,8 κ. χταπόδι περίπου… (1 μεγάλο ή δύο μικρά) 3 μέτριες πατάτες 5-6 κρεμμύδια 3-4 καρότα 5-6 μανιτάρια agaricus …
Αγόρασα μαλακό κομμάτι μοσχαριού (ζητήστε από το χασάπη σας και αυτός ξέρει. Δεν θυμάμαι τι μέρος ήταν), το έβρασα πρώτα …
Τις προάλλες βρήκα στο Σ/Μ μια συσκευασία πλατιές, μακριές χυλοπίτες με κουρκουμά.Ήταν κατακίτρινες (λόγω του κουρκουμά) και υπέθεσα ότι μετά …
Για την αποτοξίνωση του οργανισμού μετά από άφθονη κρεατοφαγία και όχι μόνο… Άλλωστε, η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια, οπότε κανείς …
Φαγάκι νόστιμο, εύκολο και οικονομικό, τι άλλο να ζητήσει κανείς? Αυτή η συνταγή προέκυψε από αυτοσχεδιασμό πρίν από πολλά χρόνια, …
Καλοκαίρι. Ο βασιλιάς των φρούτων και των λαχανικών. Και ο βασιλιάς της καρδιάς μου! Λατρεύω το καλοκαίρι. Λατρεύω τη ζέστη …
Υλικά 1/2 κ. μανιτάρια φρέσκα agaricus 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2-3 καρότα 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι σέλινο 1 ντομάτα …
Υλικά συνταγής 1 κολοκύθα κίτρινη (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους) 4 κ.σ. εξαιρ. παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 καρότα …
Ένα εξαιρετικό πιάτο με μοσχάρι και λαχανικά για το εορταστικό σας, και όχι μόνο, τραπέζι. Μια παραδοσιακή γαλλική συνταγή της …
Υλικά 1,5-1,8 κ. κουνέλι 1/2 κ. μανιτάρια μικρά agaricus 3 μεγάλα καρότα 1 ξερό κρεμμύδι 1/2 κ. κρεμμυδάκια για στιφάδο …
Υλικά 700 γ. φιλέτο μπούτια κοτόπουλου 1/2 κ. μανιτάρια μικρά agaricus 5-6 μικρά καρότα 5 μέτρια προς μικρά ξερά κρεμμύδια …