ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ // HALVA ESTIVΑ ALLA TAHINA
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙΟ λεγόμενος “καλοκαιρινός χαλβάς” (Tahinli Yaz Helvası) είναι ένα σπιτικό γλυκάκι, από τα αγαπημένα των νοικοκυρών στην …
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙΟ λεγόμενος “καλοκαιρινός χαλβάς” (Tahinli Yaz Helvası) είναι ένα σπιτικό γλυκάκι, από τα αγαπημένα των νοικοκυρών στην …
Τα γλυκά είναι από τις αδυναμίες μικρών και μεγάλων οπότε καλό είναι αντί να επιλέγετε αυτά του εμπορίου καλό είναι …
Μια νοστιμότατη τάρτα με πολύ τραγανή, αρωματική και μπισκοτένια βάση και πολύ σοκολατένια γέμιση! Ένας πειρασματισμός μου πολύ επιτυχής γευστικά, …
Η νηστεία καλά κρατεί αλλά η όρεξη για γλυκό δεν σταματά ποτέ. Εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο που μόλις ξεκίνησε, μπείτε στη …
Υλικά 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250γρμ. Ζάχαρη 50 γρμ. Χαλβά μακεδονικό 100γρμ. Καρύδια 60γρμ. Καλαμποκέλαιο …
Μικρά νηστίσιμα γλυκάκια, εύκολα, γρήγορα και νοστιμότατα! Εξαφανίζονται στη στιγμή και δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν! Δοκιμάστε τα!
Υλικά : ½ κιλό χαλβά από ταχίνι 250 γρ. καρυδόψιχα 250 γρ. γλυκό πορτοκάλι 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 300 γρ. …
Υλικά Φύλλο κρούστας 1 πακέτο Χαλβάς 300 γρ. Μήλα 2 τεμ Σταφίδες 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι …
Μια από τις συνταγές που είδα ήταν αυτή με τον χαλβά (του μπακάλη ή κατά κόσμον Μακεδονικό) τυλιγμένο με σφολιάτα. …
Ένα Ελληνικό παραδοσιακό, νηστίσιμο γλυκάκι με πραγματικά τρία υλικά που υπήρχαν σε κάθε σπίτι: αλεύρι, ελαιόλαδο και πετιμέζι! Όσο για …
Τα μηλοπιτάκια αποκτούν μια πιο εκλεπτυσμένη γεύση με την προσθήκη του χαλβά!
Νηστίσιμος και ωραίος!!! Υλικά 200 ml. ηλιέλαιο 200 γρ. νισεστέ 800 γρ. ζάχαρη 1200 ml. νερό 2 βανίλιες 100 γρ. …
Υλικά 250 γρ. βούτυρο 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα αλεύρι 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 4 αυγά 1 φακελάκι baking …
300γρ. χαλβά βανίλια θρυμματισμένος 300γρ. ταχίνι 2 ½ κούπες χοντροκομμένα καρύδια 200γρ. σπασμένα μπισκότα (όχι σκόνη) 500γρ. κουβερτούρα (4 πλάκες …
Βρήκα τη συνταγή για μάφιν από το site του Μακεδονικού χαλβά και μετά από δοκιμή και πείραμα κατέληξα σε ένα …
Εδώ απλώς ΄θέλω να συμπληρώσω ότι ο χαλβάς της σημερινής συνταγής ήταν πολύ πιο συνηθισμένος σε παλιότερες εποχές από τον …