ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ & ΚΡΕΜΑ ΖΑΧ/ΚΗΣ
Υλικά Παντεσπάνι 40 gr. αλεύρι φαρίνα 100 gr. ζάχαρη 4 αυγά 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 1 βανίλια Σιρόπι 100 …
Υλικά Παντεσπάνι 40 gr. αλεύρι φαρίνα 100 gr. ζάχαρη 4 αυγά 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 1 βανίλια Σιρόπι 100 …
Ένας από τους βασικούς «νόμους» της ζαχαροπλαστικής είναι ότι δεν πετιέται τίποτα από τα περισσευούμενα μίγματα και υλικά αλλά μπορούν …
Η σημερινή μου ανάρτηση είναι ειδικά αφιερωμένη σε μία φίλη, η οποία μου ζήτησε να δώσω την συνταγή για κρέμα …
Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα πιο γνωστά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένο με φύλλο κρούστας, κρέμα από σιμιγδάλι και …
400 γρ. νερό ¼ κ.γ. ζάχαρη ¼ κ.γ. αλάτι 200 γρ. βούτυρο Lurpak 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις …
Η αφράτη creme patissiere (κρέμα ζαχαροπλαστικής), έρχεται από τη Γαλλία και έχει πολλές χρήσεις. Η βασική συνταγή που θα δούμε …
Σήμερα η κρέμα ζαχαροπλαστικής παίρνει σοκολατένια μορφή. Όλοι ξέρουμε ότι η συγκεκριμένη κρέμα δεν έχει μεγάλο χρόνο συντήρησης γιατί η …
Οι τεχνολογίες όμως εξελίσσονται και ο μεγάλος δάσκαλος Luca Montersino έρχεται να μας δείξει πως να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, …
Ανάλογα για ποια χρήση τη θέλουμε, μπορούμε να την φτιάξουμε μόνο με γάλα (αντικαταστούμε την κρέμα με γάλα), ή αλλάζοντας …
Η pâte sucrée (ζύμη για γλυκιές τάρτες) είναι βουτυρένια και τραγανή σαν μπισκότο, ίσως λίγο παραπάνω μπισκοτένια από την τυπική …
Απο τις πιο ευκολες και πιο νοστιμες η συγκεκριμενη κρεμα patisserie για τουρτες,και οτι γλυκο θελετε εσεις να γεμισετε …ειναι απλα …
Ένα πλούσιο γλυκό και στο μάτι και σε θερμίδες, ναι…αλλά η φιλοσοφία είναι ότι δεν φτιάχνουμε κάθε μέρα γλυκά, οπότε …
Είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε την τούρτα που σας έχω σήμερα!! Είναι η πασίγνωστη, γαλλικής προέλευσης τούρτα Saint Honoré. Οφείλει …
Ένα απόγευμα σκεφτόμουν ότι ήθελα να φτιάξω μια τάρτα, η οποία να μην είναι μία κλασσική σοκολατένια τάρτα. Έτσι, σκέφτηκα …