Μπακλαβάς παραδοσιακός
Υλικά: 1πακετο φύλλο κρούστας 400 γρ καρύδι τριμμένο (χοντροσπασμενο) Μισο κ γαρύφαλλο σκόνη 1κ σ κανέλα σκόνη 2κ σ φρυγανιά …
Υλικά: 1πακετο φύλλο κρούστας 400 γρ καρύδι τριμμένο (χοντροσπασμενο) Μισο κ γαρύφαλλο σκόνη 1κ σ κανέλα σκόνη 2κ σ φρυγανιά …
Υλικά 500 γρ. κανταΐφι 300 γρ. βούτυρο λιωμένο Γέμιση 300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 3 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη 1 κ. …
Μπορεί στο μυαλό μας να έχει επικρατήσει η γέμιση από καρύδι ή φιστίκι, αλλά και το αρωματικό σουσάμι είναι το …
Κάθε χρόνο φτιάχνω μπακλαβά με καρύδι τα Χριστούγεννα και μπακλαβαδάκια με αμύγδαλο τη Σαρακοστή. Για το σπίτι μου αυτό είναι …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα η φυστικια …
Υλικά 500γρ. κανταΐφι 200γρ. βούτυρο λιωμένο γάλακτος Για τη γέμιση 300 γρ. καρύδια 1 κουτ. γλυκού …
… Υλικά: 500γρ φύλλο κρούστας 500γρ καρύδι χοντροκομμένο 250γρ βούτυρο λιωμένο 120γρ φρυγανιά τριμμένη 120γρ ζάχαρη 1,5 κ.σ κανέλα 1 …
Πλούσιο, σωστά σιροπιασμένο και πολύ ευπαρουσίαστο γλυκό για τις γιορτινές μέρες!
Υλικά για τη συνταγή μας (25 τεμ.) 14 φύλλα μπακλαβά 450 γρ (1 πακέτο) 1 κούπα ζάχαρη καστανή 1 κούπα …
Αυτό που χαρακτηρίζει έναν μπακλαβά είναι το βούτυρο γάλακτος. Και στην Ήπειρο, το αγνό βούτυρο από 100% φρέσκο πρόβειο και …
Αγαπημένο παραδοσιακό καταίφι με καρύδι,αμύγδαλο άρωμα κανέλας και γαλύφαλλου με σιρόπι και γλύκα όσο πρέπει.Ιδανικό για ολες τις περιστασεις και …
Υλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας 3 αυγά χωριστά κρόκοι με ασπράδια 1 ποτήρι ζάχαρη 1 χαρτάκι βανίλια αρωματισμένη με πορτοκάλι …
ΥΛΙΚΑ 1 κούπα αμύγδαλο πούδρα 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλάκια του γλυκού Μπέκιν τα οποία ανακατεύομαι με τη φρυγανιά …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16-18 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα 1/2 κούπα …
Σιροπιαστό κανταΐφι με κρέμα ! Για το καταϊφι : 400 γρ. φύλλο κανταϊφι, 150 γρ. λιωμένο βούτυρο ή βιτάμ, 100 …
Εναλλακτικός μπακλαβάς express! Aπό την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 450 γρ. φύλλο κρούστας 1 φλ. βούτυρο 1/3 φλ. ζάχαρη 1 φλ. καρύδια …
Η σουσαμόπιτα Θράκης είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που γίνεται είτε σε στρώσεις, όπως ο μπακλαβάς ή σε ρολά. Φτιάχνεται στην …
1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού 200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο βουβαλίσιο ή αγελαδινό λιωμένο 300 γραμμάρια αλεσμένη καρυδόψιχα 100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά …
Μπακλαβάς σουρωτός με καρύδια Υλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή Βηρυτού 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 1 φλ. κοπανισμένο καρύδι …