Καρυδόπιτα με κρέμα & η Θεσσαλική “Σπάτουλα”
Καρύδι, κανέλα, γαρίφαλο, άρωμα Χριστουγέννων έρχεται από την κουζίνα. Μην ξεχνιόμαστε… οι μέρες τρέχουν, η μεγάλη γιορτή πλησιάζει και μαζί …
Καρύδι, κανέλα, γαρίφαλο, άρωμα Χριστουγέννων έρχεται από την κουζίνα. Μην ξεχνιόμαστε… οι μέρες τρέχουν, η μεγάλη γιορτή πλησιάζει και μαζί …
Συνταγή που μου έχει δώσει η Μαίρη, δοκιμασμένη και πάντα πετυχημένη! Υγρά: 400 γρ. λάδι 250 γρ. νερό 50 γρ. …
Η συνταγή είναι της μαμάς για μελομακάρονα “μπισκοτένια” με γέμιση καρύδι. Ασφαλώς μπορείτε και να μην τα γεμίσετε και να …
Υλικά Για την ζύμη: ½ κιλό λάδι, 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη, 1 ποτήρι του νερού αλυσίβα, 4 πορτοκάλια, 1 …
Τα υλικά μας: 1/2 κιλό λάδι καλό 2 ποτήρια νερού ζάχαρη 5 πορτοκάλια ζουμερά ο χυμός τους 2 κουταλιές σ. …
Το αγαπημένο μας γλυκό των Χριστουγέννων είναι τα Μελομακάρονα: αυτές οι υπέροχες σιροπιαστές μπουκιές με άρωμα πορτοκαλιού, κανέλλας, γαρύφαλλου και …
Υλικά Για την ζύμη: μισό κιλό λάδι 1 κιλό αλεύρι 2 νεροπότηρα ζάχαρη 1 νεροπότηρο αλισίβα 4 πορτοκάλια (το ξύσμα …
Αν ζητήσεις να σου πει κάποιος τη συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να μετρά, 1-λάδι, 2-σιμιγδάλι, …
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη …