Γαλατόπιτα μυρωδάτη
Υπέροχη και πλούσια σε γεύση γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη….
Υπέροχη και πλούσια σε γεύση γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη….
ΥΛΙΚΑ 1 κούπα ελαιόλαδο 1½ κούπα μέλι 2 κούπες σιμιγδάλι (χοντρό) 4 κούπες νερό 100 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια κανέλλα …
Υπέροχη και πλούσια σε γεύση γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.
Καρύδι, κανέλα, γαρίφαλο, άρωμα Χριστουγέννων έρχεται από την κουζίνα. Μην ξεχνιόμαστε… οι μέρες τρέχουν, η μεγάλη γιορτή πλησιάζει και μαζί …
Υλικά συνταγής 900γρ. αλεύρι 1 φλιτζ. σιμιγδάλι 1 φλιτζ. ηλιέλαιο 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 100γρ. ζάχαρη 1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού 1 …
Καλή εβδομάδα φίλοι μας! Σήμερα στον Καναδά γιορτάζεται η Ημέρα Των Ευχαριστιών, όπου η κολοκύθα έχει “εξέχουσα θέση” στο γιορταστικό …
Συνταγή που μου έχει δώσει η Μαίρη, δοκιμασμένη και πάντα πετυχημένη! Υγρά: 400 γρ. λάδι 250 γρ. νερό 50 γρ. …
Η συνταγή είναι της μαμάς για μελομακάρονα “μπισκοτένια” με γέμιση καρύδι. Ασφαλώς μπορείτε και να μην τα γεμίσετε και να …
Υλικά Για την ζύμη: ½ κιλό λάδι, 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη, 1 ποτήρι του νερού αλυσίβα, 4 πορτοκάλια, 1 …
Τα υλικά μας: 1/2 κιλό λάδι καλό 2 ποτήρια νερού ζάχαρη 5 πορτοκάλια ζουμερά ο χυμός τους 2 κουταλιές σ. …
Υλικά Για τα γαλακτομπούρεκα Γάλα 1 λίτρο Βούτυρο 250 γρ Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού Σιμιγδάλι (ψιλό) 1 ποτήρι νερού …
Παντός καιρού γλυκάκι το γαλακτομπούρεκο. Κατά γενική ομολογία αρέσει στους περισσότερους. Νομίζω ότι είναι ότι χρειάζεται αυτήν την περίοδο μετά …
Το αγαπημένο μας γλυκό των Χριστουγέννων είναι τα Μελομακάρονα: αυτές οι υπέροχες σιροπιαστές μπουκιές με άρωμα πορτοκαλιού, κανέλλας, γαρύφαλλου και …
Υλικά Για την ζύμη: μισό κιλό λάδι 1 κιλό αλεύρι 2 νεροπότηρα ζάχαρη 1 νεροπότηρο αλισίβα 4 πορτοκάλια (το ξύσμα …
Αν ζητήσεις να σου πει κάποιος τη συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να μετρά, 1-λάδι, 2-σιμιγδάλι, …
Ένα γλυκάκι από την κουζίνα της Αυστραλίας, σιροπιαστό και ελαφρύ. Χωρίς αυγά και αλεύρι, πεντανόστιμο και υγιεινό…
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη …