Creme Brulee με σύκα, μέλι και μασκαρπόνε
Πλούσια κρέμα με άρωμα σύκου που θα σας ξετρελάνει 6 φρέσκα λευκά σύκα (ή ξηρά τα οποία έχουμε μουλιάσει σε …
Πλούσια κρέμα με άρωμα σύκου που θα σας ξετρελάνει 6 φρέσκα λευκά σύκα (ή ξηρά τα οποία έχουμε μουλιάσει σε …
M’Hanncha είναι ένα παραδοσιακό Μαροκινό επιδόρπιο πολύ δημοφιλές και διεθνώς γνωστό, φτιαγμένο με φύλλα κρούστας και γέμιση αμυγδαλόπαστας. Τυλίγεται σε …
Μαντολάτο με ροδόνερο, φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις, με ένα υπέροχο ροζ χρώμα. Να διευκρινίσω πως η συνταγή αυτή δίνει ένα …
125 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γρ. ζάχαρη 2 αβγά μεγάλα 225 γρ. αλεύρι μαλακό 1 κ.σ. μπέικιν …
Ονομάζεται ματζούν (macun) κι όπως λέει η παράδοση εφευρέθηκε το 1527 από το Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή για την ανάρρωση της …
Οι κατάδες, αν δεν ξέρεις, ούτε που σου πάει στο μυαλό τι μπορεί να είναι! Σίγουρα η πρώτη σκέψη σου …
Αυτό το καταπληκτικό γλυκό, μας έρχεται από το Μαρόκο και ο χαρακτηρισμός συγκλονιστικό δεν εμπεριέχει ίχνος υπερβολής. Το αντιλαμβάνεσαι μόλις …
Υλικά Ελαιόλαδο 2 1/2 ποτήρια του νερού Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαλακό …
Αυτό το παγωτάκι το ξεκίνησα μέσα στον ενθουσιασμό και την λαχτάρα ότι θα κάνω τα αγαπημένα μου σύκα παγωτό. Ολα …
Αγαπημένες τάρτες φτιαγμένες με φύλλο κρούστας, εύκολες, τραγανές και σιροπιαστές που τις γεμίζουμε με ό,τι επιθυμούμε. Σήμερα φτιαγμένες με γλυκιά …
Ας πούμε ότι μας αρέσει το γκρέηπφρουτ, επίσης ας πούμε ότι αντέχουμε τις πικρές γεύσεις! Τότε μπορούμε να παίξουμε με …
Κρεμα ψυγειου με λιγες θερμιδες. Καταλληλο για χορτοφαγους.
Το σιρόπι το χρησιμοποιούμε στα γλυκά του κουταλιού, τα σιροπιαστά του ταψιού αλλά και σε ποτά. Ανάλογα που θα το …