Τα ανεβατα της Κρητης
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Κρητικά πεντανόστιμα καλτσούνια! Για την ζύμη 2 κιλά αλεύρι 2 φλιτζάνια ζάχαρη 4 αυγά 1 φλιτζάνι φυτινη (μισό φυτινη + …
Επειδή τα ανεβατά καλιτσούνια είναι δύσκολο να έχουν ωραίο σχήμα (ανοίγει η ζύμη όταν ανεβούν και χαλάει η εμφάνισή τους) …
Υλικά: 1½ κιλό αλεύρι φρυγανιάς 1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσης 1 λίτρο και 800 ml γάλα 1κιλό ζάχαρη …
2 κούπες χλιαρό γάλα 1 κούπα κανελόζουμο χλιαρό (νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει ένα ξυλάκι κανέλα) 1 και1/2 φλυτζανάκι …
Δεν υπάρχει φούρνος εδώ στην Κρήτη που να μην βγάζει κάθε πρωί αυτά τα πεντανόστιμα αφράτα μοσχομυριστά καλιτσούνια σε ατομικό …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 800ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 1ΑΥΓΟ 3ΚΟΥΤ ΣΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ … 1/2ΦΛΙΤΖ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ 1ΣΦΗΝΑΚΙ …
Είναι παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό της Κρήτης. Μονό που εκεί χρησιμοποιούν ένα δικό τους τυρί που λέγεται “μαλακά”.
Τα μελιτίνια είναι παροδοσιακό γλυκό της Σαντορίνης. Προσφέρονται σε γάμους, αρραβώνες και σε μεγαλες γιορτές. ΥΛΙΚΑΓια τη ζύμη 1 κιλό …
ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι 3 ασπράδια 2 κουταλιές βούτυρο λίγο γάλα αλάτι για τη γέμιση: 1 κιλό …
500 γραμ. αλεύρι 1 κουτ. σούπας λάδι 1 αυγό 1 κουτ. σούπας ζάχαρη αρκετό νερό για να γίνει μια μαλακιά …