Πιροσκί με κιμά
Τα φτιάχνω εδώ και χρόνια αυτά τα πιροσκί, μα δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη φορά. Το ζυμάρι είναι πολύ …
Τα φτιάχνω εδώ και χρόνια αυτά τα πιροσκί, μα δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη φορά. Το ζυμάρι είναι πολύ …
Χωρίς προζύμι και παίδεμα στο ψήσιμο! Γευστικό που η ζύμη του μοιάζει σαν το ψωμί. Φτιάχνεται γρήγορα και γίνεται αφράτο! …
Εδώ και 10 χρόνια κάνω συχνά Πάσχα στην Θεσσαλία, αν και επειδή έχω μεγαλώσει σε επαρχία τα ήθη και τα …
Υλικά για falafel :1/2 κιλό ρεβύθια (1πακέτο) 1 μεγάλο κρεμμύδι1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/4 ματσάκι δυόσμο3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες1κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1κ.γ. …
Κάθε τόσο που πηγαίναμε στο χωριό μας ζύμωνε ολόφρεσκο ψωμί που έψηνε στην γάστρα. Υλικά Για την Ζύμη 500 gr. …
Τα καλοκαίρια είχαμε ένα μικρό μποστάνι, μόλις έβγαιναν οι μελιτζάνες ήξερα οτι είναι όντως καλοκαίρι! Θυμάμαι αυτή την “γλύκα” τους …
Ατομικές τυρόπιτες με καταπληκτική ζύμη που θυμίζει λουκουμάδες. Τραγανές απ΄έξω και αφράτες από μέσα!
Κιτρινοκούλουρα Αστυπαλιώτικα με σαφράν, με γιαούρτι, μέλι και μυρωδικά, αφράτα αλλά και παξιμαδένια. Με αυτά τα συστατικά φτιάχνουμε μια απαλή, …
Υλικά συνταγής για τη ζύμη 3-4 φλιτζ. αλεύρι 1 φακελάκι μαγιά ξερή 1 φλιτζ. γάλα ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. …
Πιθανόν η νοστιμότερη πίτα που υπάρχει. Φτιάξτε τη και δοκιμάστε τον υπέροχο συνδυασμό κιμά και πράσου. Μάλιστα με το χωριάτικο …
Από τον χρήστη: cookonΠίτες και Ζύμες, Πίτσες, Κρέας, ΚιμάςΑλεύρι, Μαγιά, Γάλα, Ελαιόλαδο – Λάδι, Αλάτι, Άχνη – Ζάχαρη, Κιμάς, Κεφαλοτύρι, …
Φυσικά και οι παραδοσιακές πίτες είναι ότι πιο εξαιρετικό έχει να παρουσιάσει η Ελληνική Κουζίνα, τόσο για την ποικιλία τους …
Αφρατα,μυρωδατα και γουστοζικα ατομικα ψωμακια με σκορδο,θυμαρι και ελιες περιμενουν να τα συνοδεψετε στο τραπεζι σας,και οχι μονο… Δοκιμαστε τα!!!
Η πρασόπιτα με φέτα, κεφαλοτύρι και καρότα, σε αφράτο φτιαχτό φύλλο, είναι με λίγα λόγια, αυτό που σκεφτόμαστε, όταν μιλάμε …