Γλυκιά πίτα με φιδέ και μυζήθρα
Υλικά Χειροποίητο φύλλο για πίτες 6 τεμ ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας Φιδές 400 γρ Γάλα 500 ml σε θερμοκρασία …
Υλικά Χειροποίητο φύλλο για πίτες 6 τεμ ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας Φιδές 400 γρ Γάλα 500 ml σε θερμοκρασία …
Μπορεί η κλασική γαλλική συνταγή της tart tatin να αποτελείται από μήλα και καραμέλα, όμως αυτό εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί …
Παραδοσιακή συνταγή που συναντούμε κυρίως στο πασχαλινό τραπέζι. Γίνεται και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, με παραλλαγές. Συνήθως, αξιοποιούν το …
Υλικά: Για το φύλλο: 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 φλ.τσ. κόκκινο …
Μια Βασιλόπιτα απο την Αγιάσο της Λέσβου διαφορετική απο αυτές που γνωρίζουμε. 3 κιλά αλεύρι περίπου (περισσεύει λίγο που το …
Εγώ σήμερα χρησιμοποιώ έναν πολύχρωμο συνδυασμό λαχανικών, κόβοντας τα ανάλογα ώστε να μαγειρευτούν σωστά, όλα στην ίδια ώρα. Έπειτα, τα …
Υλικά Για την γέμιση: 2 αρνίσια μπουτάκια 1 κιλό μυζήθρα Δυόσμο Αλάτι Πιπέρι Για το φύλλο: 1 γιαούρτι στραγγιστό των …
Μια εύκολη καλοκαιρινή συνταγή αυθεντική απο τα Χανιά με αγάπη. Χανιώτικο παραδοσιακό μπουρέκι με φύλλο με αγάπη απο τα όμορφα …
Υλικά συνταγής 2 φύλλα σφολιάτας 2 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμα λίγη μαργαρίνη για επάλειψη για τη γέμιση 1 κιλό κρέας …
Εάν θέλετε να ξεφύγετε λίγο από την κλασσική συνταγή του μουσακά, με μπεσαμέλ, τηγάνισμα και τα συναφή, σας έχω μια …
Νόστιμη, πικάντικη, όσο πρέπει, με χρώματα και γεύσεις, πλούσια γέμιση και τραγανό, σπιτικό, πανεύκολο φύλλο. Οικονομική, αν αξιοποιήσουμε μικρές ποσότητες …
Υλικά: 1½ κιλό αλεύρι φρυγανιάς 1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσης 1 λίτρο και 800 ml γάλα 1κιλό ζάχαρη …
Υλικά: 500 γρ. βαρελίσια πικάντικη φέτα 250 γρ. χλωρό ανθότυρο 250 γρ. κρητική ξινή μυζήθρα ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1/2 …
ΥΛΙΚΑ Για το φύλλο 1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό 2 1/2 – 3 ποτήρια χλιαρό νερό 1/2 φλιτζάνι τσικουδιά 6 …
Χανιώτικη συνταγή. Τα φτιάχνουμε το Μ.Σάββατο. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι …