Σαμουσάδες
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
…μέλι 1 ξυλάκι κανέλας 1 φέτα πορτοκάλι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ετοιμάζουμε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την ζάχαρη, …
Πολύ εύκολα και νόστιμα μπακλαβαδάκια . Αναλόγως με την προτίμησή σας μπορείτε να βάλετε περισσότερη γέμιση. Η συνταγή μπορεί να …
Σήμερα σκέφθηκα να σε γλυκάνω, θα ετοιμάσουμε κανταΐφι. Ένα γλυκό που αγαπώ πολύ μιας και το έχω συνδιάσει με τα …
Κάθε χρόνο φτιάχνω μπακλαβά με καρύδι τα Χριστούγεννα και μπακλαβαδάκια με αμύγδαλο τη Σαρακοστή. Για το σπίτι μου αυτό είναι …
Η Κυριακή όμως που είναι ακριβώς πριν την Καθαρά Δευτέρα το ζητάει το γλυκό της κι αυτό δεν είναι νηστήσιμο. …
Μπακλαβάς σουρωτός με καρύδια Υλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή Βηρυτού 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 1 φλ. κοπανισμένο καρύδι …
Υλικά Καταϊφι 300 γρ Βούτυρο 2οο γρ. Αμύγδαλα 30-40 ολόκληρα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 100 γρ λιωμένη Για το σιρόπι Ζάχαρη 1 …
Αυτό το καταπληκτικό γλυκό, μας έρχεται από το Μαρόκο και ο χαρακτηρισμός συγκλονιστικό δεν εμπεριέχει ίχνος υπερβολής. Το αντιλαμβάνεσαι μόλις …
Ένα νόστιμο και αρωματικό σιροπιαστό γλυκό που μπορούμε να το απολαύσουμε και να το προσφέρουμε τις μέρες της νηστείας! 1 …
Αλλο ενα αγαπημενο γλυκακι αλλα νηστισιμο αυτη την φορα που μπορειτε να το φτιαξετε και εκτος νηστειας τα ροξακια….μου τα …
Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, τις ημέρες της Αποκριάς και κυρίως την εβδομάδα της Τυρινής συνηθίζονται τα γλυκά με βάση …
Σεκέρ Παρέ με φουντούκι, μαστίχα και χρώμα ζαχαροπλαστικής Υλικά:500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,250 γραμ. σιμιγδάλι χονδρό,3 αυγά μέτρια,200 …