Galette de rois (Πίτα των βασιλιάδων ή αλλιώς αμυγδαλόπιτα με σφολιάτα)
Υλικά για στρογγυλή πίτα 26 εκ. ή ορθογώνια: 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου 600 γρ. ή φύλλο σφολιάτα χειροποίητο (δες συνταγή) …
Υλικά για στρογγυλή πίτα 26 εκ. ή ορθογώνια: 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου 600 γρ. ή φύλλο σφολιάτα χειροποίητο (δες συνταγή) …
Σήμερα κάνουμε κάτι με λιγότερες θερμίδες, μιας και έχουμε μπει όλοι σε διατροφή. ) Αν έχεις τα παντζάρια έτοιμα, είναι …
2 φύλλα σφολιάτας 250 γρ. τυρί κρέμα 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1 αβγό 1/2 κ.γ. υγρή βανίλια ή εσάνς αμύγδαλο …
Ζήτω ο βασιλιάς! Μια βασιλόπιτα που οι Γάλλοι κόβουν την ημέρα των Θεοφανείων και τρώνε μέχρι και τον Φεβρουάριο, δεν …
Λοιπόν, ας είμαστε ειλικρινείς. Mε αυτή τη συνταγή δεν θα φας τον βουτυρένιο κουραμπιέ που λιώνει στο στόμα. Θα φας …
100 γρ. αλεύρι 100 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γρ. βούτυρο Lurpak 80 γρ. σκόνη αμυγδάλου 4-5 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου 300 …
Μια μηλόπιτα με γεύση και αρώματα! Με σπιτική αμυγδολόπαστα, ζύμη τάρτας και βελούδινη κρέμα. 1 βαζακι μαρμελαδα με φρουτα του …
Έτσι η μαστίχα έγινε φυσικό εσάνς αμυγδάλου και η εξωτερική σαντιγύ διακόσμησης έγινε σαντιγύ σοκολάτας για να … παρηγορηθούν οι …