Trifle μελομακάρονου με σοκολάτα, καρύδια και κρέμα γιαουρτιού
Τελευταία συνταγή στην εκπνοή του έτους. Αλλά δεν θα σε ταλαιπωρήσω γιατί αν έχεις 300 γραμμάρια μελομακάρονα (περίπου 8-9) στο …
Τελευταία συνταγή στην εκπνοή του έτους. Αλλά δεν θα σε ταλαιπωρήσω γιατί αν έχεις 300 γραμμάρια μελομακάρονα (περίπου 8-9) στο …
Με άρωμα Χριστουγέννουν και γεύση σοκολάτας, τα κλασσικά μελομακάρονα λίγο διαφορετικά…. Υλικά για 80 τεμάχια 650 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 130 γραμμάρια …
Είναι μια τούρτα επαγγελματική που μόνο σε καλά ζαχαροπλαστεία μπορείς να απολαύσεις κι αυτό το λέω μετά λόγου γνώσης. Πρόκειται …
Μου αρέσουν τα περίεργα και ιδιαίτερα, το έχω ξαναπεί. Λυπάμαι πολύ που δεν γράφει πουθενά ποιός είχε την ιδέα γι …
Οι κουραμπιέδες σηματοδοτούν την περίοδο των Χριστουγέννων, με τη μυρωδιά από το βούτυρο και τα καραμελωμένα αμύγδαλα να πλημμυρίζει το …
Καβουρδίζουμε καλά τα αμύγδαλα. Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα. Ενσωματώνουμε τις …
Πόσο χαίρομαι όταν μοιράζομαι μαζί σας συνταγές γιαγιάς. Γιατί οι γιαγιάδες ξέρουν, οι συνταγές τους είναι σίγουρη επιτυχία Δεν πειράζω …
* Η συνταγή για την καρυδόπιτα με φρέσκο τυρί κρέμα είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου …
Αλεύρι, Βούτυρο, Άχνη – Ζάχαρη, Αυγό, Κονιάκ, Μοσχοκάρυδο, Αμύγδαλο, Ξηροί καρποί (όλα τα είδη), Βανίλια
Φτιάχνουμε όμορφα φουντουκένια, βουτυράτα μπισκότα μιας μπουκιάς και τα απολαμβάνουμε παρέα με καφέ κι ένα βιβλίο. Καταναλώνονται με μέτρο γιατί …
Για σήμερα σας ετοίμασα ένα από τα πιο αρωματικά και νόστιμα κέικ που έχω φτιάξει, το Περσικό Κέικ της Αγάπης …
Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη ταμαζί με τα ήδη τριμμένα καρύδια. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. σε πιατέλα και αδειάζουμε εκεί …
Σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε. …
Συνταγή για χειμωνιάτικο κέικ με κάστανο, ιδανικό για τα Χριστούγεννα αλλά και όχι μόνο. 300 γρ αλεύρι Φαρίν-απ αλεύρι Φαρίν-απ …
Απαιτούν ελάχιστα υλικά και η παρασκευή τους είναι πανεύκολη. Είναι η πλέον διάσημη (και εμπορική), αυτή που χρησιμοποιείται και στα …
Καλημέρα! Παρέα με τον Λαζαράκο, φτιάχνουμε Κουραμπιέδες! Έλα κι εσύ στην παρέα μας, με ένα κλικ:. Υλικά: -250γρ αγελαδινό βούτυρο …
Υλικά 250 γ. καρύδια και αμύγδαλα μαζί 250 γ. άχνη 250 γ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γ. δαμάσκηνα …
Τα Σαλιάρια ή αλλιώς οι Σάλιαροι, (ονομάζονται έτσι γιατί έχουν σχήμα σαλιγκαριού) είναι ένα παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό, που φτιάχνεται στη …
Γλυκό που μας έρχεται από Αμερική με την υπερβολή των υλικών που χαρακτηρίζει την κουλτούρα των γλυκών τους! Το έφερα …