Τάρτα με αγκινάρες, ανθότυρο και μπλε τυρί
Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες, αλλά …
Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες, αλλά …
Μας έπιασε η Άνοιξη (τα ΄παμε…) και δεν γίνεται να είμαστε ακόμη “στα κάτω μας” καθώς το λαμπρό φως της …
Να την μοιραστώ, όπως θέλω να μοιραστώ και την συνταγή για το τελευταίο κέϊκ που σκάρωσα, θέλοντας να κάνω μια …
Έχω πειραματιστεί με διαφορετικές ζύμες για τη βάση τους, αλλά τις περισσότερες τις φτιάχνω με μια ζύμη χωρίς βούτυρο, στη …
Μια εύκολη και πολύ νόστιμη Βασιλόπιτα – κέικ από τον Ανδρέα Λαγό ! Καλή γλυκιά χρονιά να έχουμε με υγεία!
Μια τάρτα που μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα, συνοδευτικό σε ένα τραπέζι ακόμη και συνοδευτικό και μόνο για ένα ποτήρι κρασί …
Σήμερα την κάναμε ένα αλμυρό ψωμάκι, πολύ μοσχομυριστό και αφράτο ! Ένα ψωμάκι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Εμείς ξετρελαθήκαμε! Δοκιμάστε …
Ολόκληρα κομμάτια πορτοκαλιού, βυθισμένα σε σοκολατένια ζύμη κέικ!Άρωμα πορτοκαλιού, γεύση σοκολάτας!Και σε αυτά τα δύο, προστίθεται το κουκουνάρι. ίναι μια …
Υλικά 1 1/2 κούπα αλεύρι 1 κούπα ζάχαρη 4 αυγά 1 κούπα λάδι 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 κούπα φιστίκι …
Υλικά συνταγής 150γρ. βούτυρο αγελάδος 120γρ. καστανή ζάχαρη 50γρ. βρώμη 100γρ. κουκουνάρι 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κ.γ. …
Παρ’ όλο που ουσιαστικά δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη συνταγή για το τζέλτεν, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται διαφέρουν απο περιοχή …
Σήμερα μας παρουσιάζει τα διάσημα pabassinos (παμπάσινος), γλασσαρισμένα μπισκοτάκια με ξηρούς καρπούς, διακοσμημένα με πολύχρωμα κας-κας ή τρούφα.Το σχήμα τους …
Το κέικ βερίκοκο το έφτιαξα γιατί μέσα του υπήρχε ο κράχτης που λέγεται αμύγδαλο και γιατί τα βερίκοκα αλέθονταν σε …
Στα πλαίσια της επερχόμενης παγκόσμιας ημέρας ψησίματος κέικ και στην πρόσκληση – πρόκληση “Εσύ για ποιον θα ψήσεις κέικ;;” έφτιαξα …
Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε μια ακόμη χρονιά και να υποδεχτούμε την νέα με χαρά και γλύκα! Το έθιμο της …
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό Ημέρα προβολής 20/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή. ΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση: …
Υλικά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 700 γρ. Ζάχαρη 300 γρ. Αυγά 6 τεμ. Κουβερτούρα 200 γρ.τριμμένη Baking powder …
Το pampepato, pampapato ή panpepato είναι ενα παραδοσιακό γλυκάκι, που το συναντάμε στην Κεντρική και Βόρεια Ιταλία (στην Sabina, Ciociaria, …
Είναι εύκολη συνταγή και αρέσει σε πολλούς. Τις προσφέρετε με τσάι ή σε μπουφέ. Υλικά 2 φλ. τσ. πλιγούρι 250 …