Μπαμπάδες !!!
Να σας κεράσω… Υπέροχοι, λαχταριστοί, μοναδικοί Μπαμπάδες…
Να σας κεράσω… Υπέροχοι, λαχταριστοί, μοναδικοί Μπαμπάδες…
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ 100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο 250 ml γάλα χλιαρό …
Αφράτο ραβανί με πλούσια γεύση και απίθανο άρωμα. Το φρέσκο βούτυρο σε συνδυασμό με το λεμόνι ‘ στο σιρόπι κάνουν …
Τα λόγια περιγραφής είναι περιττά !!!! Απλά δοκιμάστε το !!!
Εδώ ΔΕΝ θα βρείτε την αυθεντική συνταγή και νομίζω πως κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά …
Με αυτή την απορία θα μείνω! Διαβάζοντας λίγο στο ίντερνετ έμαθα ότι ο αυθεντικός μπαμπάς έχει και σταφίδες, εμείς εδώ …
Ένα υπέροχο διαχρονικό γλυκό, εδώ και σε μικρά κεκάκια. Ζύμη 20 γρ μαγια νωπη η δυο φακελακια ξηρη 1/4 κουπας …
2 ποτήρια (χωρητικότητας 200 ml) ψιλό σιμιγδάλι 1 ποτήρι αλεύρι 1 ποτήρι ζάχαρη 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (ή μισό …
Η μαμά Χρύσα προτείνει:Έχετε φάει γαλακτομπούρεκο με καταίφι; Αν όχι, καιρός να το φτιάξετε. Είναι τέλειο. Ο συνδυασμός της κρέμας …
125 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 250 γρ. βούτυρο μαλακό 200 γρ. ζάχαρη 70 γρ. ινδοκάρυδο 200 γρ. γιαούρτι …
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έφτιαξα μια ωραία πουτίγκα με κρουασάν βουτύρου, γεμισμένα με σοκολάτα αμυγδάλου γάλακτος. Μια γλυκιά και …
Υλικά 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλατος ή βιτάμ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 6 αυγά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού 2 φλιτζάνια …
Δεν έχετε φάει παρόμοιο.. ή το έχετε χρυσοπληρώσει.. Εδώ όλα τα μυστικά από τον Άκη Πετρετζίκη!
Καιρό τώρα ψάχνω να βρω την “σωστή” συνταγή για Ρεβανί, όχι όποιο – όποιο ρεβανί αλλά αυτό από την Βέροια! …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ 250 γρ. Αλεύρι 5 γρ. μαγιά 5 γρ. αλάτι χοντρό 4 αυγά 1 κρόκο 75 γρ. …
Υλικά Για την κρέμα 170γρ. σιμιγδάλι ψιλό 200γρ. ζάχαρη χωρισμένη σε τρία μέρη (50+50+100 γρ. ) 500γρ. κρέμα γάλακτος 500γρ. …
Από το βιβλίο μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση.
ΥΛΙΚΑ – ½ κιλό φύλλα κρούστας – 3 φλιτζάνια γάλα – ½ φλιτζάνι ζάχαρη – 3 κουταλιές κορν φλάουρ – …