Βυζαντινός Μελίπηκτος Χαλβάς !!!
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΙΠΗΚΤΟΣ ΧΑΛΒΑΣ..!!!
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΙΠΗΚΤΟΣ ΧΑΛΒΑΣ..!!!
ΥΛΙΚΑ Σιμιγδάλι χοντρό 280γρ Σιμιγδάλι ψιλό 160γρ Ζάχαρη 150γρ Χυμό πορτοκαλιού 400γρ Νερό 100γρ 2 κ/γ. Μπεικιν 1 κ.γ. σόδα …
ΥΛΙΚΑ Για την ζύμη 2 κούπες παρθένο extra ελαιόλαδο ή 1 ελαιόλαδο και 1 ηλιέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα …
Σιμιγδάλι χοντρό 280γρ Σιμιγδαλι ψιλό 160γρ Ζάχαρη 150γρ… Χυμό πορτοκαλιού 400γρ Νερό 100γρ 2 κ/ γ. Μπεικιν 1 κ.γ. σόδα …
Υλικά της συνταγής μας 2 γιαούρτια 500 γρ. 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό ή 250 χοντρό και 250 ψιλό 1 ποτήρι …
Ο αγαπημένος μας παραδοσιακός, σιμιγδαλένιος Χαλβάς, χωρίς ξηρούς καρπούς αλλά αρωματισμένος με πορτοκάλι και ενισχυμένος γευστικά και εμφανισιακά με πικρή …
Η μαμά Χρύσα προτείνει:Έχετε φάει γαλακτομπούρεκο με καταίφι; Αν όχι, καιρός να το φτιάξετε. Είναι τέλειο. Ο συνδυασμός της κρέμας …
Υλικά Γιαούρτι στραγγιστό 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Σιμιγδάλι χοντρό 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού …
Τί λέτε… συμφωνείτε να κλείσουμε γλυκά το φαγοπότι με ένα νηστήσιμο, ολόχρυσο ραβανί (ή ρεβανί στα μέρη μας) χωρίς ίχνος …
Σιγοκαβουρντισμένος σιμιγδαλένιος χαλβάς με ανθόνερο.Ο χαλβάς είναι από τα πιο βασικά γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Τόσο ο σιμιγδαλένιος όσο και …
Υλικά • 2 κούπες (250γρ) ελαιόλαδο ή 1 ελαιόλαδο και 1 ηλιέλαιο • 1 κούπα ζάχαρη • 1/2 κούπα χυμό …
Ο χαλβάς είναι δημοφιλές γλύκισμα το οποίο συναντάται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων.
Εύκολο, σιροπιαστό και… αλάδωτο!
Αρωματικα μπισκοτα με χυμο και ξυσμα φρεσκου πορτοκαλιου και κανελας…χωρις αλευρι και ζαχαρη.. αλλα με σιμιγδαλι και φρουκτοζη. Δοκιμαστε τα!!!